7360 alan yritystä valmiina töihin
Kotisivut, verkkokaupat, logon suunnittelu ja paljon muuta...

8 syytä freelancerin palkkaamiseen

Yksityisen freelancerin palkkaaminen on vaihtoehtoinen ratkaisu. Tuhannet yritykset markkinoivat palveluitaan Internetissä. Perinteisesti ammattimaiset mainostoimistot ja viestintätoimistot ovat suosittuja heidän kokemuksen, kattavan osaamisen ja tuottamiensa palveluiden laadun vuoksi. Tässä artikkelissa käymme läpi syitä miksi freelancerin palkkaaminen on fiksumpi vaihtoehto.

Freelancer on fiksumpi vaihtoehto

Useimmiten isot mainostoimistot kategorisoivat projektinsa niiden koon mukaan. Todennäköisesti sinun toimeksiantosi on suhteellisen pieni ja sen saa hoitaakseen toimiston juniori. Se ei suoranaisesti tarkoita sitä, että hän olisi huono valinta mutta saat enemmän vastinetta rahoillesi valitsemalla suoraan freelancerin hoitamaan toimeksiannon.

Vältä turhat välikädet

Kuten sanottua toimistot monesti käyttävät omaa alihankintaverkostoaan ulkoistaakseen osan toimeksiannoistaan freelancereille. Käytännössä työn tekee siis freelancer, mutta toimisto toimii tilauksessa välikätenä. Valitsemalla suoraan freelancerin vältät välikädet, jolloin säästyt ylimääräisiltä kustannuksilta ja mahdollisilta kommunikointiongelmilta.

Edullisempi

Yksin työskentelevällä freelancerilla ei ole samanlaisia juoksevia kuluja kuin isommalla toimistolla. Freelancerit tekevät mielellään kaiken kokoisia projekteja siinä missä toimistot ovat enemmän kiinnostuneita isommista projekteista. Freelancerit pyrkivät jopa ehdottamaan sinulle asiakkaana tapoja joilla voit säästää projektin kustannuksissa. Nämä seikat huomioiden voidaan todeta että freelancer on yleisesti ottaenkustannustehokkaampi ja edullisempi kuin isommat toimistot.

Kommunikointi

Kommunikointi on erittäin tärkeää kaikessa liiketoiminnassa jotta projektit onnistuvat. Palkatessasi freelancerin tiedät, että voit aina kommunikoida valitsemasi henkilön kanssa – ei myyntiedustajan, account managerin, suunnittelijan tai sihteerin kanssa. Freelancerin ollessa yksin vastuussa projektista hän tietää koko ajan missä mennään janiin tiedät sinäkin.

Kommunikoi ilman välikäsiä

Laatu

Freelancerit menestyvät ja pysyvät kannattavina vain tuottamalla aina huippulaatuista työtä. Hänen edelliset työnsä puhuvat puolestaan ja hän on aina suoraan vastuussa jokaisesta toimeksiannostaan. Freelancerin palkatessasi voit siis olla varma, että hän tekee kaikkensa, jotta jokainen projekti ja varsinkin sinun projektisi onnistuu mahdollisimman hyvin.

Työskennellessäsi freelancerin kanssa saat mitä tilaat. Isomman toimiston laatu voi vaihdella koska et tiedä kuka työntekijöistä tai alihankintaverkostosta valitaan toimeksiantoasi toteuttamaan. Valitsemalla freelancerin tiedät tasan tarkkaan kuka työn tekee ja minkälaista jälkeä hän on tehnyt aikaisemmin, tutkimalla hänen portfoliotaan.

Ajanhallinta

Yleinen harhaluulo on, että freelancerit eivät voi pysyä aikataulussa yhtä hyvin kuin isommat toimistot, joissa useampi työntekijä voi osallistua projektiin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Freelancerit ovat huomattavasti joustavampia ja täsmällisempiä koska he ovat ainoa henkilö joka vaaditaan projektin toteuttamiseen. Vähemmän muuttuvia tekijöitä – vähemmän yllätyksiä. Freelancerit voivat myös tehdä töitä perinteisten toimistoaikojen ulkopuolella, eikä heitä paina yritysten byrokratia. Kuten aikaisemmin mainittu, freelancerit ovat yksin vastuussa työn valmistumisesta. He eivät esitä tekosyitä projektin viivästymiselle tai yritä sysätä vastuuta jollekin muulle henkilölle.

Joustavuus

Freelancer on joustava vaihtoehto ja se on yksi hänen suurimmista valteistaan. Työskennellessään yksin hän voi itsenäisesti tehdä päätöksiä, eikä hänen toimintaansa rajoita käytännöt ja toimintaperiaatteet. He useimmiten ovat avoinna uusille ehdotuksille ja kokeilevat mielellään uusia tapoja miellyttääkseen sinua asiakkaana.

Kokemus

Yleinen väärinkäsitys freelancereista on, että he eivät ole yhtä kokeneita kuin useamman työntekijän toimistot. Ajassa mitattuna ja yhteenlaskettuna tämä voi olla totta, mutta verrattaessa taitoja ja erikoisosaamista, tilanne voi olla aivan toisin. Itse asiassa monet tekevät freelancer töitä jotta he voivat syventää osaamistaan koska se ei ollut mahdollista heidän työssään toimistossa.

Freelancerit ovat useimmiten alansa erikoisosaajia. He hoitavat projektin alusta loppuun asti, joten voit olla varma, että lopputulos on yhtenäinen ja kommunikoinnin ansiosta juuri mielesi mukainen.

Saat mitä tilaat

Freelancer tarjoaa palveluitaan eikä vain yritä saada kauppaa aikaiseksi kuin toimiston myyjä. Hän tiedostaa tarkalleen sinun vaatimuksesi ja haluaa tuottaa sinulle parhaan mahdollisen lopputuloksen. Ilman välikäsiä ei tule kommunikaatiokatkoksia ja freelancer ei lupaile liikoja kauppojen toivossa.

Freelancerin portfolio ja referenssit ovat liiketoiminnan jatkuvuuden kannalta tärkeimmät asiat, joten hän tekee kaikkensa täyttääkseen ja jopa ylittääkseen vaatimuksesi.

Freelancer on parempi valinta

Kannattava vaihtoehtoYhteenvetona voidaan todeta, että freelancerin valinta seuraavaan projektiisi voi olla erittäin kannattava vaihtoehto. Valitsemalla freelancerin saat kustannustehokkaamman, joustavamman ja täsmällisemmän palvelun kuin isommalta toimistolta tilaamalla.

Palvelussamme on rekisteröityneenä satoja suomalaisia freelance-ammattilaisia. He ovat alansa erikoisosaajia, kustannustehokkaita, joustavia ja kokeneita ammattilaisia. Aloita projektisi toteuttaminen saman tien. Jätä ilmainen tarjouspyyntö ja me välitämme sen ammattilaisillemme. He ehdottavat sinulle toinen toistaan parempia ratkaisuvaihtoehtoja. Kokeilu kannattaa sillä et voi menettää mitään!

 

Nerot.fi -tiimi

Nerot.fi -tiimi

Nerot.fi -tiimi kirjoittaa ajankohtaisia artikkeleita ja tiedottaa tärkeimmistä palvelun kehitysaskeleista.

Lisää kirjoituksia - Kotisivu - Facebook