8210 alan yritystä valmiina töihin
Kotisivut, verkkokaupat, logon suunnittelu ja paljon muuta...

Esittelyt: Jari Partanen – Utulakodit

Artikkelisarjassa esitellään Nerot.fi – palvelun ammattilaisia ja tutustumme heidän arkeen. Kurkista kulissien taakse ja lue miten he työskentelevät sekä kehittävät osaamistaan.

Minkälaisia palveluita yrityksenne tarjoaa?

Tarjoan graafisen suunnittelijan palveluita pienillle ja keskisuurille yrityksille Utulakodeissa, eteläisessä Keski-Suomessa Joutsassa. Palvelukonseptiin kuuluvat WordPress sivustot ja verkkokaupat, painotuotteiden taitot käyntikorteista esitteisiin sekä painotuotteiden ja tulosteiden välittäminen. Välitän myös mainostekstiilejä ja suunnittelen niihin grafiikoita. Yksinkertaisimmat työt pysytyn prässäämään itse. Taitan myös lehtiä ja teen kylttejä sekä tarroja. Myös auto- ja ikkunateippaukset ovat tulleet tutuksi.

Käytössäni on kumppani, jonka kanssa yhteistyönä onnistuu myös vaativammatkin koodausta vaativat projektit. Pystyn myös digitoimaan videokasetteja ja äänikasetteja sekä skannaamaan dia- ja negatiivejä kuviksi. Kauttani onnistuu myös logon suunnittelut sekä logojen vektorointi. Utulakodit tekee uniikkeja sisustustuotteita lähinnä omalla kuvalla tulostettuja rullaverhoja ja screenejä, markiiseja ja kuvaseinäelementtejä.

Minkälainen teillä on normaali arkipäivä töissä?

Siirryin Utulakodit Oy:öön kokopäiväisesti noin puoli vuotta sitten. Sitä ennen toimin yrittäjänä alkuun 5 vuotta toiminimellä ja jatkossa 14 vuotta osuuskunnassa. Teen säännöllistä päivätyötä ja samalla, kun hoitelen noita vanhoja omia töitäni teen siinä samalla Utulakotien markkinointia ja hoitelen kuvankäsittelyt Utulan kuvatuotteisiin. Niinkuin pomoni sanoi heti ensimmäisenä päivänäni Utulakodeissa, niin meillä ei tarvitse stressata. Me otetaan löysin rantein kuitenkin hoitamalla työmme asiallisesti ja laadulla.

Miten kehitätte ammattiosaamistanne?

Ammattiosaamiseni tulee osin koulutuksestani, työssä opittujen taitojen kautta sekä erinäisten koulutusten ansiosta. Olen koulutukseltani YO-merkonomi ja palvellut lähes koko elämäni kaupan alalla. Jokin aika sitten kävin myös audiovisuaalisen viestinnät tutkinnon Jyväskylän aikuisopistossa ja valokuvaajan taitoja olen kehittänyt Lahden Muotoiluinstituutin valokuvauskursseilla. Työssä oppimalla olen kartuttanut suurimman osan taidoistani eli ihan töitä tekemällä. Tutuksi on tullut työ myös lehdissä, painotalossa ja tarrapainossa.

Markkinointimme suhteen olemme osallistuneet videoneuvotteluihin ja lukeneet oppaita lähinnä sähköisen markkinoinnin toteutuksesta.

Haluaisitteko mainita jotain mielenkiintoista tai mieleenpainuvaa asiaa

Mieltä lämmittää, kun työ muuttuu kanta-asiakassuhteeksi tai kumppanuudeksi. Pyrimme tekemään työt sillä laadulla ja hinnalla, että kumppanuus kannattaa. Joskus on rasittava aina kysellä tarjouksia töitten perään. On hyvä tietää, että meiltä saa aina työn hyvällä hinnalla laadulla.

Tekijään voi tutustua lisää heidän Nerot.fi –profiilisivulla. Jos haluat oman yritystarinanne kerrottavan tässä artikkelisarjassa, voitte täyttää hakemuksen