8172 alan yritystä valmiina töihin
Kotisivut, verkkokaupat, logon suunnittelu ja paljon muuta...

IPR-koulutus toukokuussa

Nerot.fi yhteistyökumppani DigiMaMa ry järjestää koulutusta, joihin Nerot.fi:n jäsenenä voit osallistua edulliseen jäsenhintaan. Koulutuksen hinta on Nerot.fi:n jäsenille 20e ja ei-jäsenille 50e. Alla lisätietoja ja ohjeet ilmoittaumiseen.

IPR-koulutus verkossa la 16.5.2020 klo 9–13.

Luovien ja ICT- alojen ammattilaisen on hyödyllistä tuntea omat oikeutensa, sillä ne vaikuttavat myös hinnoitteluun. IPR tarkoittaa aineettoman omaisuuden oikeuksia (Intellectual Property Rights). Voidaan siis puhua aineettomasta pääomasta ja niihin liittyvistä oikeuksista. IPR jaetaan pääasiassa tekijänoikeuksiin ja teollisoikeuksiin.

Luovaa työtä tekevä henkilö tuottaa sisältöjä, jotka ovat tyypillisesti yhden tai useamman aineettoman oikeuden (IPR) piirissä. Kun näitä sisältöjä tai niihin liittyvää työtä myydään asiakkaille tai toimeksiantajille, niin se mitä asiallisesti myydään on usein juuri käyttöoikeuksia tai omistusoikeuksia näihin IPR:n kattamiin sisältöihin. Luovilla ja ICT-aloilla työskentelevillä henkilöillä on kuitenkin usein valitettavan vähän työkaluja IPR-asioiden käsittelemiseen ottaen huomioon kuinka keskeisiä IPR:t käytännössä ovat heidän tekemänsä työn kannalta.

Koulutuksen tarkoituksena on auttaa ymmärtämään paremmin se oikeudellinen kehys, jonka puitteissa luodaan sisältöä, sekä tarjota työkaluja tilanteisiin, joissa on keskusteltava toimeksiantajien, asiakkaiden tai yhteistyökumppanien kanssa aineettomista oikeuksista ja niistä maksettavista korvauksista.

Koulutus kestää arviolta 3–4 tuntia ja se järjestetään etäyhteydellä.

Koulutus koostuu seuraavista osa-alueista:

  • Katsaus relevantteihin aineettomiin oikeuksiin (tekijänoikeus, tavaramerkki, malli, laki sopimattomasta menettelystä liiketoiminnassa).
  • Oikeuksista sopiminen yksinyrittäjän/konsultin, työntekijän ja pienen yrityksen näkökulmasta.
  • Case-esimerkkejä oikeuksien hallinnasta ja IPR:stä neuvottelemisesta.

Kouluttajana toimii Berggren Oy:n IPR-lakimies, OTM Arttu Ahava. Koulutuksen järjestäjälle saa lähettää ennakkoon kysymyksiä ja toiveita koulutuksessa käsiteltävistä aiheista esimerkiksi liittyen oman toiminnan kannalta ajankohtaisiin kysymyksiin. Kysymykset osoitteella: info@digimama.fi to 14.5.mennessä.

Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova. Hinta: 20 € Nerot.fi-jäsenille, 50 € ei-jäsenille.

 Ilmoittaudu 11.5.mennessä!

https://digimamary.vilkas.shop/p/ipr-koulutus-verkossa-tiedaetkoe-tarpeeksi-aineettomista-oikeuksistasi-16-5

Peruutusehdot: Huomioithan, että koulutuksiin ja tapahtumiin ilmoittautuminen on sitova. Kurssin hinta voidaan palauttaa vain sairaustapauksissa todistusta vastaan. Mikäli ilmoittautujia ei ole riittävästi, koulutus voidaan peruuttaa. Mahdollisista peruutuksista ilmoitamme erikseen ja palautamme osallistumismaksun.