8125 alan yritystä valmiina töihin
Kotisivut, verkkokaupat, logon suunnittelu ja paljon muuta...

Kotisivujen käyttöliittymä mobiililaitteille

Elämme maailmassa, jossa informaatio on ja pitäisi olla heti saatavilla. Etsimme kaiken tiedon Internetistä ja älypuhelinten määrän nopea kasvu ja sen myötä Internetin selaaminen mobiili-laitteella on yleistynyt kovaa vauhtia.

Käyttöliittymän pitää olla käytettävä laitteesta riippumatta

Sitä ei koskaan tiedä milloin ja mitä informaatiota kaipaa

Jos olet liikkeellä ulkona ja käytettävissäsi on ainoastaan puhelin ja tarvitset tietoa jostain palvelusta. Haet palvelua ja vierailet jollakin tuloksissa löytyneistä sivuista. Jos sivustoa ei ole suunniteltua käytettäväksi mobiili-laitteella, sen käyttö voi olla tuskastuttavan hidasta ja vaivalloista. Tämä johtaa yleensä siihen, että lähdet sivulta pois, koska olemme edelleen tottuneita siihen, että tieto pitää olla helposti ja nopeasti saatavilla.

Tilanne, jossa potentiaalinen asiakas lähtee sivulta pois, tarkoittaa sitä, että yritys on juuri menettänyt tuloa.

Nakkisormet, suuret peukalot ja virhepainallukset

Puhelin taikka tablet. Näiden laitteiden vaihtelevat koot ja käyttötavat poikkeavat totutusta tietokoneesta. Navigaation, linkkien uudelleen asettelu sekä kokojen muunteleminen ja referointi eli tekstin tiivistys mobiiliin ympäristöön on tärkeää.

Linkkien ympärillä pitäisi olla riittävästi tilaa ja niiden koko pitäisi muutenkin olla riittävän suuri, jotta minimoidaan virheelliset painallukset, sillä sekös käyttäjää ärsyttää, kun tarkoitti painaa viereistä linkkiä eikä sitä toista.

Emme kuluta puhelinta selatessa samaa aikaa kuin mitä muita päätelaitteita käyttäessä. Niinpä on suotavaa tiivistää sisältöä, jotta sinä aikana, jona kuluttaja käyttää puhelintaan, on tämä kerinnyt sisäistää kaiken sivuilla esitetyt asiat. Käynyt läpi palveluita, selaillut tietoja yrityksestä, ottanut yhteyttä sivuilla sijaitsevalla lomakkeella ja tykännyt yrityksestä Facebookissa.