7973 alan yritystä valmiina töihin
Kotisivut, verkkokaupat, logon suunnittelu ja paljon muuta...

Kotisivujen päivitys – Näin se tapahtuu onnistuneesti

Järjestimme taannoin kilpailun jossa palkintona oli uudet kotisivut. Sovipihat oli toinen onnellisista voittajista ja heidän sivunsa saivat täydellisen muodonmuutoksen Nettimedia Teamin ammattilaisten käsissä. Haastattelimme molempia osapuolia ja selvitimme miten projekti sujui ensimmäisestä yhteydenotosta julkaisuun asti. Suosittelemme tutustumaan myös artikkelin ensimmäiseen osaan jossa haastattelimme osapuolien tunnelmia ennen kotisivuprojektin alkua. 

Kotisivuprojekti alkaa asiakkaan tarpeista

Kartoituslomake

Nettimedia Team aloitti projektin ottamalla yhteyttä asiakkaaseen ja pyysivät täyttämään nettisivuhankkeen kartoituslomakkeen. Lomakkeessa esitetään tarkentavia kysymyksiä nettisivuhankkeesta ja pyritään saamaan mahdollisimman tarkka kuva siitä, mitä asiakas haluaa.

”Joskus käy niin, että asiakas luottaa täysin ammattilaistemme näkemykseen, eikä välttämättä itse ole varma mitä nettisivuiltaan haluaa. Sovipihat -projektissa asiakas kuitenkin tiesi täysin mitä halusi ja täytti kartoituskaavakkeen sen mukaisesti.” Sovipihatkin kertoo, että kotisivut ovat tuttuja, mutta internetissä markkinointi on vasta alkutaipaleella.

Asiakas toivoi, että uusista sivuista ei paistaisi ”kotikutoisuus” ja, että ne olisivat persoonalliset, yksityiskohtaiset, selkeät ja rauhalliset.

Nettimedia tuumaa, että kun he saivat kartoituslomakkeen täytettynä, he käärivät hihat ja ryhtyivät tuumasta toimeen. Asiakas oli toivonut, että uusista sivuista ei paistaisi ”kotikutoisuus” ja, että ne olisivat persoonalliset, yksityiskohtaiset, selkeät ja rauhalliset. Tässä on kuvakaappaus Sovipihat edellisistä sivuista, joista he halusivat säilyttää värimaailman.

Sovipihat – Vanha ulkoasu

Luonnosten avulla täydellisyyteen

Nettimedia toteutti annettujen materiaalien ja tietojen pohjalta luonnoksen uusista nettisivuista. Heille on tärkeätä, että asiakas on tehtyyn luonnokseen täysin tyytyväinen. Luonnosta työstetään tarvittaessa niin kauan, kunnes asiakas todella on työn tulokseen tyytyväinen. Nettimedia tuumaakin, että:

Tiimillemme kelpaa vain tyytyväinen asiakas

Sovipihan tapauksessa, asiakas ilmoittikin olevansa todella tyytyväinen jo heti ensimmäiseen luonnokseen ja suurille muutoksille ei ollut tarvetta. Lopuksi enään vain muutama hienosäätö ja nettisivut olivat pian valmiita. Samaa mieltä oli myös Sovipihat sillä heidän mielestään kotisivuprojekti eteni heidän aikataulunsa mukaisesti, sekä viesteihin vastattiin nopeasti ja ymmärrettävästi.

Asiakkaan ollessa täysin tyytyväinen uusiin nettisivuihinsa, Nettimedia ryhtyi integroimaan helppokäyttöistä päivitystyökalua. Integroinnin jälkeen he toimittivat tunnukset sähköpostiin ja asiakas pääsi heti ylläpitämään uusia nettisivujansa. Nettisivujen julkaisun jälkeen asiakkaalle tarjottiin vielä päivitystyökalun käyttöönotto tukea sähköisesti.

”Sähköpostini on nyt toimivampi ja uskon, että opin myös päivitystyökalun käytön helposti ja pääsen muokkaamaan sivujani vielä enemmän yritystäni ja asiakkaitani palvelevaksi. ”, kertoo Sovipihat.

Asiakkaan aktiivisuus määrittelee hankkeen lopputuloksen

Nettimedian mielestä onnistuneeseen hankkeeseen vaaditaan, että asiakas tekee yhteistyötä tiimin kanssa. Esimerkiksi tympeästi täytetty nettisivujen kartoituslomake, jättää hyvin paljon arvailun varaa heidän tiimille, jonka johdosta asiakkaan tyytyväiseksi tekeminen on melkoista hakuammuntaa.

Asiakkaat ovat olleet kuitenkin sen verran kunnianhimoisia hankkeittensa kanssa, että tälläisiltä ongelmilta on vältytty ja asiakkaat ovat pyrkineet kuvailemaan hankettaan tarkoin ja kattavasti. Näin kävi myös Sovipihan nettisivuhankkeen kanssa ja kartoituslomake oli todella hyvin ja kattavasti täytetty. Näin Nettimedia onnistui saamaan heti kuvan siitä, mitä asiakas halusi hankkeeltaan.

Pääsääntöisesti projekti toteutettiin toimitettujen materiaalien ja annettujen ohjeiden perusteella. Muutama puhelinpalaveri myös tuli käytyä joka on aina ihan positiivinen asia, jotta saadaan varmistettua oikea suunta.

Koska asiakas teki paljon yhteistyötä tiimimme kanssa, onnistuimme heti vangitsemaan samaisen vision.

Nettisivusi antavat lähtemättömän ensivaikutelman yrityksestäsi

Nettimedian mielestän Sovipihat tekee hyvää työtä suurella intohimolla ja ovat alansa ammattilaisia. Tämä näkyy heidän omista referensseistään ja toimintatavoistaan. Tarkoituksena oli, että samat arvot näkyisivät myös heidän nettisivuillansa.

Liian monen yrityksen nettisivut antavat yrityksestään huonon ja tympeän kuvan, vaikka toiminta olisikin ammattitaitoista ja menestyksekästä. Ei pidä unohtaa, että tänä päivänä yhä useampi kontakti yrityksen ja asiakkaan välillä tapahtuu ensimmäisen kerran netin välityksellä.

Nettisivut voivat parhaimmillaan olla yrityksen yksi päämyyntikanavista ja Nettimedia uskoo onnistuneensa hankkeen kanssa. Nyt Sovipihan sivut herättävät varmasti potentiaalisissa asiakkaissa enemmän luottamusta yritystä kohtaan.

Sovipihat tuumaa lopuksi, että ”Toiveeni otettiin hyvin huomioon ja neuvoa sain aina tarvittaessa. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Sivut ovat yritykseni näköiset ja paranevat vaan, kunhan saan liitettyä sinne kuvia omista töistä ja kohteista. Palvelu NettiMedialla oli ystävällistä ja asiantuntevaa.”

Tarvitsevatko sinun sivusi päivitystä?

Jätä palveluumme tarjouspyyntö ilmaiseksi. Se tavoittaa Nettimedia Teamin lisäksi satoja muita alan ammattilaisia. Kokeile ja tulet yllättymään!

1 Comment
  1. Kylläpä parani sivuston ilme!