7973 alan yritystä valmiina töihin
Kotisivut, verkkokaupat, logon suunnittelu ja paljon muuta...

Näin voit perua lähetetyn sähköpostin Gmailissa

Se kylmäävä tunne, kun olet lähettänyt sähköpostiviestin, jonka ei sittenkään olisi pitänyt lähteä. Epätoivoisesti naputat selaimen ”Takaisin”-nappia tai yrität muita konsteja peruaksesi juuri lähteneen viestin, mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi.

Turhautunut mies

Näitä tilanteita varten on Gmailiin kehitetty  ”Kumoa”-toiminto. Tämä näppärä ominaisuus antaa sinulle 30 sekunnin ajaksi mahdollisuuden perua juuri lähettämäsi viestin. Ominaisuus on vain aktivoitava ensiksi.

Näin saat ominaisuuden käyttöön:

1. Klikkaa oikessa yläkulmassa olevaa hammasratasta ja valitse alasvetolistasta ”Asetukset”.

Gmail asetukset

 

2. Avaa välilehdistä ”Labs”

Gmail labs

 

3. Selaa listaa alaspäin kunnes löydät ”Kumoa lähettäminen” ja klikkaa ”Ota käyttöön”

Gmail labs undo enable

 

4. Selaa sivun loppuun asti ja klikkaa ”Tallenna muutokset”

Seuraavan kerran kun lähetät viestin – keltainen laatikko, joka normaalisti kertoo viestin lähteneen, antaa nyt myös mahdollisuuden perua viestin lähetyksen. Klikkaamalla ”Kumoa” -nappia viestin lähetys peruuntuu ja pääset takaisin siihen tilaan, jossa viestin kirjoitus oli ennen lähettämistä.

Kumoa lähetys

 

Oletuksena on 10 sekuntia aikaa kumota viestin lähetys, mutta voit muuttaa tätä asetusta. Mene takaisin Asetukset-sivulle ja Yleiset-välilehdeltä voit vaihtaa ”Kumoa lähettäminen:” -kohdasta lähetyksen peruutuksen keston (5 – 30 sekuntia).

Huomaa, että Gmailin Labs toiminnot ovat kokeellisia ja ne voivat muuttua, lakata toimimasta tai hävitä milloin vain. Lähde: Business Insider